Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Tavşan Beslenmesi

Tavşan Beslenmesi

Tavşanlar ile iletişimin yolu onları gözlemlemek ve vücut dilini çözmektir. Tavşanlar sessiz olmalarına rağmen kendilerini mükemmel ifade edebilen varlıklardır. Duygularını, hislerini anlatmak için kullandıkları hareketleri öğrenince tavşanın aslında anlatacak ne kadar da çok şeyi olduğuna şaşıracaksınız.

Yalamak: Bir sevgi göstergesidir. Tavşanlar kendi aralarında da hoşlanma ve sevgi göstermek için birbirlerini yalarlar, bu tavşan dilince öpücük manasına gelir. Not. Bazen tavşanınızı severken yeri yaladığını görebilirsiniz, ama aslında bu yere değil size yapılmış bir jesttir. (Resim: Topi bu oyuncak kurbağadan çok hoşlanıyor, yanından geçerken hayatta öpmeden bırakmaz)

Diş gıcırdatma: Genellikle okşanıp sevilirken dişlerini gıcırdatmaları kedilerin zevkten mırıldamaları ve gırlamalarına eş değer bir göstergedir ve çok hoşlandıklarına işarettir. Not: Tavşanlar okşanmadıkları zamanda diş gıcırdatıyorlarsa bu acı çektiklerinin ifadesidir.

Hoplama (Binky): Koşarken veya dururken havada ani hoplamalar ve sıçramalar neşeden dans ettikleri anlamına gelir. Bazen kendi etraflarında havada 180 derece dönerler. Bu çok minik kısa ve yoğun bir“ben çok mutluyum şu an” ifadesidir. Not: bu yazıyı yazan kişi tavşanı bunlardan yapsın diye amuda kalkmaya hazırdır.

Kafayı hızlı hızlı sallamak: bu dansın mini versiyonudur, heyecanlandıklarında ve mutlu olduklarında kafa ve kulaklarını hızlı hareketlerle sallarlar.

Akla ayaklarını uzatarak yere yatma (Bunny flop): Neredeyse bir L harfi gibi görünürler. Biz buna Cleopatra pozisyonu diyoruz. Bu yatış şekli dünyanın en mutlu ve huzurlu tavşanı olduğunun göstergesidir, keyfi kesinlikle yerindedir.

Sırtüstü uzanmak: Cleopatra pozisyonunun ikinci evresi sırtüstü olacak şekilde yuvarlanmaktır. Bu da olabilecek en huzurlu ve mutlu ifadelerden biridir. Bazen kendilerini bu şekilde transa sokabilirler.

Severken kafalarını tamamen yere yapıştırmaları: Adeta bir “teslim” ve kabul belirtisidir. “Beni seviyorsun, tamam sev peki, izin veriyorum” manasına gelir.

Arka ayakları kuvvetlice yere vurma: bu bir şeye gösterilen kızgın bir tepki olabilir (“beni neden bu odaya getirdin, ben salonda koşup eğlenmek istiyordum öff” gibi). Veya tavşanlar kendi aralarında haberleşmek be birbirlerini uyarmak için arka ayaklarını yere vururlar, bu korktuğunun ifadesi olabilir. İki şekilde de mutlu olmadığından emin olabilirsiniz.

Homurdanmak: Ses ile pek iletişim kurmasalar bile bazen homurdanma sesi çıkartırlar, bu da hoşnutsuzluk belirtisidir.

Bağırmak: Tavşanlar acı çektiklerinde veya ölürlerken bağırırlar. Homurdanmadan çok daha yüksek ve tiz bir sestir. (Bu yazıyı yazan kişinin hiç duymadığı ve asla duymak istemediği bir sestir)

Isırmak: Ne demek olduğu çok belli olsa bile tavşanların flört ederlerken birbirlerini yavaşça ısırdıklarını da eklemek istiyorum. Bu ısırmaktan çok “diş atma” şeklinde olur. Kanatmaya, fazla acıtmayan minnacık ısırıklardır. Belki aslında bunu “ben mutluyum hareketlerine” yazmam gerekirdi, çünkü ısırma bazen “senden çok hoşlanıyorum” anlamında bir jesttir. Tavşanca makas almaya tekabül eden bir harekettir. Ayrıca, tavşanlar kendi aralarındaki hiyerarşilerini göstermek için birbirlerini yavaşça ısırabilirler, bu “ben senden üstünüm, burada benim sözüm geçer” demektir ve tavşanlar bazen sahiplerine de tavşan yerine koyarak olarak sınıf farkını anlatmak için durup dururken ısırırlar. Isırıldığında yüksek sesle tepki verilmesi gerekir, “Ay” veya “Hayır” diye bağırılırsa tavşan doğru olmayan bir şey yaptığını ve birilerinin canını yaptığını anlayacaktır. Bunun dışında ısırma çok açık, malum bir tepkidir. Isırma ve diş atma arasındaki farkı diş atıldıkça ve ısırıldıkça daha iyi anlayacaksınız:

Size arkasını dönmesi: "Şu an hiç işim olmaz şimdi seninle, umurumda değilsin, gidebilirsin" demek oluyor bu maalesef. Bazen de bir şey yaparken gidip arkasını dönüp size arkasını dönüp arkadan siz ona bakıyor musunuz diye size bakıyorsa, bu da bir kızgınlık, ufak bir küsme ifadesidir, popüler ifadesi ile 'trip atma' pozisyonudur bu. Bir iletişim aracı olarak kulaklar!
Bu kocaman kulaklar sadece duymaya yaramıyor, daha ne marifetleri var! Tavşanlar hislerinin bir kısmını bizim mimiklerimizi kullandığımız gibi kulaklarıyla anlatırlar. Kulakları izlemeyi ihmal etmeyin.

Kulaklar geriye yatırılmış: "Stres altındayım, çok da rahat değilim".

Kulaklar dimdik: Kafa havada ve kulaklar dimdik olarak durması tavşanın tehlike sezinlemiş olması ve tetikte olması anlamına gelir.

Kulaklar iki yana açılmış, kulakların içi ve yüzü size dönük: bu çok komik bir ifade. Benim favorim. Kafa hafifçe öne inmiş, kulaklar V harfi şeklinde açılmış, dikkatli, ters bir bakış ve efe bir ifade hiç kuşkusuz şu manaya gelir: "Kızmaya başlıyorum bak ona göre". (Resimde Topi Hanım büyük bir ihtimalle fotoğrafını çekiyor oluşuma kızmış, "Benim bu kadar çok işim gücüm varken sen tutmuş fotoğrafımı çekmek için vaktimi harcıyorsun. Hoş değil! Çekilir misin lütfen!" ifadesi ile tehditkâr ve sert sert bakıyor. Çok korktum aman!

Eşyalara çene sürme: Tavşanların çenelerinin altında kedilerdeki gibi özel ter bezeleri bulur ve bizim asla ayırt edemeyeceğimiz bir koku salgılarlar. Çenelerini sürdükleri şeylere, bu koku ile işaretleyip “Bu eşya benimdir” derler.

Burunlarıyla dokunma: “Merhaba, benimle ilgilenirsem sevinirim” demektir, hemen ilgi gösterilmelidir.

Gezdiği yerde kaka bırakma: Hansel ve Greatel hikayesindeki gibi yabancı gittikleri yerde yollarını bulmak ve “Buraya ilk ben geldim, benimdir” demek için minik kakalar bırakırlar.

Tüy Yolma (Yalancı Hamilelik): bu kısırlaştırılmamış dişi tavşanlarda görülen bir harekettir. Tavşan tüylerini yolup bir yere toplamaya, adeta bir “yuva” yapmaya başlar. Bu aslında hamile tavşanların doğmamış bebekleri için yaptığı yuva ve minik yataklardır çünkü tavşanlar tüysüz doğarlar. Topladığı ve bir kenara yığdığı tüyler aslında doğacak yavruları için hazırladığı minik bir yataktır. Bu proje ile birkaç gün uğraşacaktır ve bu sırada yuvasının bozulmaması gerekir. Bir iki gün içinde doğurduğunu sanıp rahatlayacak ve normale dönecektir.
Burun hareketleri: Tavşanların burunları pek durmaz aslında. Ama hareketler bir şey ilgilerini çektiklerinde, heyecanlandıklarında veya tedirgin olduklarında daha hızlı olacaktır ve o an çok sakin olmadığının bir göstergesi olabilir.
Son Güncelleme : 27.01.2024 08:00:15
Tavşan Beslenmesi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Tavşan Beslenmesi Yorumları
şifre

7 Yorum Yapılmış "Tavşan Beslenmesi"
Merhaba, bölüm başlığının ismi tavşan beslenmesi olsa da beslenme içeriğine dair en ufak bir bilgi bulamadım.Diğer başlıklarda yonca pelet yemden bahsedilmiş ise de bu yemin nasıl olduğu,içeriği,nerden temin edilebileceği hakkında herhangi bir paylaşımda yok.Bu konular hakkında detaylı bilgi verilmesi bilinçli ve sağlıklı bir şekilde tavşan beslemek isteyenler için yol gösterici olacaktır.Teşekkürler...
Ozan . 10.03.2013
CEVAP YAZ
arkadaşlar pamuk diye birtavşanımvardı şimdi ne oldu bilmiyorum ama kulaklarını V şeklinde yepmişti fotorafını çektiğimded ve rahatsız oldugunu şimdi anladım ayrıca ayakarı L şeklinde oldu çok mutlu oldum uyuyodu ama onu öldü sandım çümkü hastaydıama iyilştırdıkayrıca onu aldıgımızdn 2 gün sonra beni yalamışti3 ahh ne günlerdi :(
Pamuk 3 3 Canim Tavsanim . 30.06.2014
CEVAP YAZ
bence tavşanlar otobur degiller neden mi? çünkü tavşanlar havuç yedi ve ölen tanşanlar var isal oluyorlar benim ondan 3 tane tavşanım öldü
Tavşanlar İçin . 27.06.2013
CEVAP YAZ
benim tavşanım öldü ama allah rahmet eğlesin çünkü benim tavşanımın cenazesine gelmediler
Hatice . 21.12.2015
CEVAP YAZ
Bence çok yararlı bi site ben tavşan almadım ama alıcam size bu siteyi tavsiye ederim
Melis . 05.09.2016
CEVAP YAZ
Benim tavşanım beni cok yaliyor.. Cok yalamasinin sebebi nedi...r yardimci oluusunuz
İrem Demi . 03.09.2014
CEVAP YAZ
Çok bilgi verdiniz teşekkür ederim
Yahya . 24.07.2017
CEVAP YAZ
Kır Tavşanı
Kır Tavşanı
Kır Tavşanı, Ağırlığı 2-7 kg arasında değişiklik göstermektedir. 10 cm. Kadar kuyruğu olanları vardır. Kulakları genelde arka ayaklarına kadar uzananları mevcuttur. Kulaklarını kenarında döndürebilirler. Yılda iki defa tüylerini yenilerler. Yaz mevsi...
Tavşan Ne Yer
Tavşan Ne Yer
Tavşan ne yer, tavşanların doğada olduğu gibi bir beslenme tarzı yaratılarak ev ortamında bakılmaları sağlanabilir. Ancak tavşanların kendilerine özgü yaşam şekillerinin korunarak, uygun besinlerle beslenmeleri sağlanmalıdır. Tavşanlar doğal yaşamlar...
Rüyada Ölü Tavşan Görmek
Rüyada Ölü Tavşan Görmek
Rüyada ölü tavşan görmek, kişinin her şeye oldukça fazlasıyla kavuşacağına işarettir. Kişi, yüksek makamlara çıkacaktır. Buna bağlı olarak, yüksek gelir elde edecektir. Başka birine verdiği bir söz varsa, yerine getirmesi gerektiği anlamına gelir. Aş...
Yaban Tavşanı
Yaban Tavşanı
Yaban Tavşanı, ağırlığı 2-7 kg arasında değişmektedir. 10 cm. Kadar kuyruğu vardır. Kulakları genelde arka ayakları kadar uzunluktadır. Kulaklarını etrafında döndürebilirler. Yılda iki defa tüy değiştirmektedirler. Yaz aylarında kahverengi veya kahve...
Rüyada Tavşan Beslemek
Rüyada Tavşan Beslemek
Rüyada tavşan beslemek, görülebilecek en hayırlı rüyalardan biri sayılmaktadır. Rüya sahibinin çok iyi niyetli, etrafındaki kişiler tarafından çok hayırlı bir insan olduğuna, iyiliksever ve yardımsever biri olduğuna, herkes tarafından çok sevildiğine...
Tavşan Çiftleşmesi
Tavşan Çiftleşmesi
Tavşan çiftleşmesi, tavşanlar doğal ortamlarda ilkbahar ve yaz döneminde daha fazla çiftleşip üremelerine rağmen, evcil tavşanlar uygun beslenme ve koşulların olmasından dolayı yıl içinde çiftleşip üreyebilirler. Tavşanlarda gebelik dönemi yaklaşık o...
Tavşanın Özellikleri
Tavşanın Özellikleri
Tavşanın Özelliği, tavşangillerin leporidea ailesinin tümüne tavşan ismi verilir. Tavşangiller kendi aralarında 60 farklı çeşide ayrılırlar. Doğurarak çoğalırlar. Yavrularının bakımı çok kısadır. Anne tavşan 7 gün baktıktan sonra anne yavru tavşan bı...
Büyümeyen Tavşan
Büyümeyen Tavşan
Büyümeyen tavşan, Şirin görüntüleri nedeniyle çok sevilen, Halk arasında büyümeyen tavşan diye bilinen tavşan ırkı lop tavşanıdır. Bu büyümeyen tavşan ırkı küçükken kulakları düzdür. Sonrasında kıvrılır ve yanlara eğrilir. Hollanda lop tavşanıdır ola...
Rüyada Kahverengi Tavşan Görmek
Rüyada Kahverengi Tavşan Görmek
Rüyada Kahverengi Tavşan Görmek, Kahverengi tavşanı rüyasında gören hayatında çok şanslı bir döneme girer. Hayal ettiği her şey kısa zaman içinde gerçekleşir ve muradına erer. Ancak unutmamak gerekir rüyada görülen olayların nesneler üzerinde çok büy...
Rüyada Tavşan Yakalamak
Rüyada Tavşan Yakalamak
Rüyada Tavşan Yakalamak, Rüyayı gören kişinin tüm hayatını değiştirecek, kısmetleri ve rızkları bol, çok önemli bir fırsatla karşılaşacağı anlamında gelmektedir. Şansının ve bahtının açık olduğunu, içinde bulunduğu dönemde tüm dileklerinin gerçek ola...
Tavşan Hastalıkları
Tavşan Hastalıkları
Tavşan hastalıkları çok çeşitli olmasına rağmen, tavşanlara özel ve sıkça rastlanan rahatsızlıklar bulunmaktadır. Anlatacağımız hastalıkların belirtilerini gördüğünüz tavşanların veteriner kontrolüne götürülmesi gerekir. Bilinçsiz olarak ilaç kullanı...
Rüyada Gri Tavşan Görmek
Rüyada Gri Tavşan Görmek
Rüyada gri tavşan görmek, birçok rüya yorumu görüldüğünün aksi çıkabilir. Bazı rüyalar kişilerin yaşayacağı kötü veya iyi şeyleri yansıtmaktadır. Toplum olarak bazı kişiler rüyasını kimseye anlatmak istemez, bazı görülen rüyalar bilinç altı olayları ...

 

Kır Tavşanı
Tavşan Ne Yer
Rüyada Ölü Tavşan Görmek
Yaban Tavşanı
Rüyada Tavşan Beslemek
Tavşan Çiftleşmesi
Tavşanın Özellikleri
Büyümeyen Tavşan
Rüyada Kahverengi Tavşan Görmek
Rüyada Tavşan Yakalamak
Tavşan Hastalıkları
Rüyada Gri Tavşan Görmek
Evcil Tavşan
Yavru Tavşan Bakımı
Lop Tavşanı
Tavşan
Rüyada Tavşan Kesmek
Arap Tavşanı
Tavşan Çeşitleri
Beyaz Tavşan
Rüyada Beyaz Tavşan Görmek
Yeni Zelanda Tavşanı
Rüyada Tavşan Görmek
Cüce Tavşan
Tavşan Üretimi
Tavşan Doğumu
Angora Tavşanı
Ev Tavşanı
Tavşan Eti
Hollanda Lop Tavşanı
Popüler İçerik
Evcil Tavşan
Evcil Tavşan
Evcil tavşan, Birçok kişinin çok sevdiği ve ilgisini çeken canlılar günlük hayatta bir çoğumuzun evinin bir ferdi haline gelmiştir. Yaratılış tabiatın...
Yavru Tavşan Bakımı
Yavru Tavşan Bakımı
Yavru tavşan bakımı; hakkında bilmeniz gereken ilk şey karton kuta değil, yeterli büyüklükte bir kafesin içerisinde bakımı sağlanmalıdır. Kutuda bes...
Lop Tavşanı
Lop Tavşanı
Lop tavşanları, genel olarak aktif hayvanlardır.  Alacakaranlıkta ya da gece daha fazla faaliyet gösterirler.  Arka bacakları ön bacaklardan daha uzun...
Tavşan
Tavşan
Tavşan, Leporidae (Tavşangiller) familyasını meydana getiren memeli türlerinin tamamına verilen isimdir. Tavşangiller familyasında 60'ın üzerinde fark...
Rüyada Tavşan Kesmek
Rüyada Tavşan Kesmek
Rüyada tavşan kesmek, görülen rüyayı kötüye yormamak gerekir bir çok görülen rüya kişilerin günlük hayatında yaşayacağı olayların habercisi olabilir. ...
Arap Tavşanı
Arap Tavşanı
Arap tavşanı, çok fazla bilinen bir tavşan türü değildir ve ilk karşılaştığınızda ne olduğunu bir tülü kestiremezsiniz.Kulakları tavşan gibi,arka ayak...
Tavşan Çeşitleri
Tavşan Çeşitleri
Tavşan Çeşitleri, Tavşan, Tavşangiller (Leporidae) familyasını oluşturan memeli türlerin ortak adıdır. Doğurarak çoğalırlar. Yavru bakım süresi çok az...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Kır Tavşanı
Tavşan Ne Yer
Rüyada Ölü Tavşan Görmek
Yaban Tavşanı
Rüyada Tavşan Beslemek
Anne Tavsana Takviye
Tavşanım Hasta Mı?
Sinek Grevi Açık Havada Tavşanların Ölümüne Neden Oluyor
Tavsanım Çişini Tuvalete Yapıyor Ama Kakasini Degil
Tavşanımın Türü
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Anne Tavsana Takviye
Tavşanım Hasta Mı?
Sinek Grevi Açık Havada Tavşanların Ölümüne Neden Oluyor
Tavsanım Çişini Tuvalete Yapıyor Ama Kakasini Degil
Tavşanımın Türü
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024